Zašto žene mrze druge žene?

zašto žene mrze druge žene


Sigurno ste već mnogo puta čuli svoje prijateljice, djevojku ili ženu kako preferiraju svoje vrijeme provoditi u muškom društvu i da ih druženje sa njihovim prijateljicama i poznanicama često jako živcira i umara.

Osim što ih muškarci ne rijetko tretiraju sa puno više pažnje i uviđajnosti  nego njihove prijateljice, razlog zbog kojega žene najčešće ne podnose jedna drugu je to što znaju „prirodu žene“.

Koja je priroda velikog broja žena?

Ako želite nastaviti vjerovati kako su žene divna, krasna i nježna stvorenja – nemojte čitati dalje.

Kako sam već pisao u prijašnjim tekstovima, žene se često koriste manipulacijom, tzv. emocionalnim nasiljem – lažima, ucjenjivanjem i posramljivanjem, kako bi dobile ono što žele. [povezani članak: 5 najčešćih tehnika MANIPULACIJE!]

Uz sve to vrlo su proračunate i visoko osjetljive u detektiranju svake mane ili problema koji druga osoba ima i kojega će vješto iskoristiti protiv nje, ako i kada ta osoba učini nešto što im se ne sviđa.

Njihova ljubaznost i osmijeh često su tu samo kako bi zavarale druge i sakrile svoje prave motive, koji su gotovo uvijek usmjereni zadovoljenju vlastitih interesa bez brige o tome kako će to utjecati na druge.

Kad žena daje, ona ne daje iz dobrote svoga srce, već zato jer očekuje nešto natrag.

U ženskim prijateljstvima ništa nije besplatno i svaki dar obvezuje.

Kad žena kaže nešto kao: “Svatko bi to učinio!; Ne treba ništa!”, zapravo misli: “Bolje ti je da sljedeći put isto učiniš za mene ili…”.

Vječno su natječu jedna s drugom, uspoređuju se i zavidne su ako je nekoj bolje nego njima.

Njihova druženja svode se na naizmjenične žalopjevke i ogovaranja koji mogu trajati satima.

Sve se to odvija u jako napetoj interakciji u kojoj morate pazite na koji način, što i kako ćete reći da se isto kasnije ne bi iskoristilo protiv vas.

Takva komunikacija oduzima jako puno energije i nije niti malo zabavna (ali je često vrlo dobar izvor mnoštva informacija i prljavog rublja koji mogu iskoristiti).

Znajući sve to, nije ni čudo da žene izbjegavaju druge žene i uvijek ih ogovaraju, jer na kraju krajeva „lopov lopova poznaje“ i nitko ne želi biti u društvu nasmijanih licemjera koji glume prijatelje, a zapravo samo čekaju da rečeš ili učiniš nešto krivo i da to onda iskoriste protiv tebe kad si najranjiviji.

Zbog toga su svađe među ženama brojnije i puno intenzivnije, nego među muškarcima i ne rijetko završavaju stvaranjem ‘smrtnih neprijatelja’.

S druge strane, muškarci, od kojih većina nije upoznata sa stvarnom prirodom žena, predstavljaju savršeno društvo u kojemu žena može koristiti sve svoje ‘čari’ kako bi dobila sve ono što želi bez bojaznosti da će biti otkrivena i konfrontirana.

Ona je tamo kraljica i ne mora se brinuti da netko spletkari protiv nje i da će je dovesti u situaciju iz koje se ne može izvući.

To je društvo u kojemu se ona osjeća slobodno i moćno jer muškarci su jednostavni, oni od žene najčešće žele samo jednu stvar – seks, dok žene od muškarca žele sve i često to i dobivaju bez da ikada daju išta za uzvrat, zahvaljujući tome što se predstavljaju kao nešto što nisu.

Žena postavlja pravila igre i okvir koji mnogi muškarci ne razumiju.

U muškom društvu karte su otkrivene i ženi to odgovara jer uvijek može biti u nadmoćnoj poziciji koristeći se svim onim načinima obmanjivanja koje bi druge žene odmah prepoznale i blokirale.

Ocijenite članak:

Prosječna ocjena 4.3 / 5. Broj glasova: 3

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Podjeli: