ALFA MUŠKARAC u 21. stoljeću?!


Tko je prva osoba koja vam padne na pamet kad kažem alfa muškarac?

Jel’ to neki sportaš, glumac, pjevač ili poduzetnik?

Ako su vam na pamet pali glumci poput Arnold Schwarzeneggera, Tom Hardeya ili Brad Pitta, što je svima njima zajedničko?

Svi oni su atraktivni, mišićavi, bogati i slavni.

I upravo te osobine utjelovljenje su u sljedeća tri arhetipa muškarca koja su najprivlačnija ženama:

  • RATNIK, odnosno, današnji sportaš koji uživa veliku popularnost kako među muškarcima tako i među ženama. zbog svojih fizičkih atributa, tjelesne snage i vještine.
  •  PLEMIĆ, odnosno, današnji poduzetnik koji je cijenjen zbog onog što ima.  On je socijalno priznanje, moć i bogatstvo zadobio je tako što je uspio u nekom poslu.
  •  INTELEKTUALCI – osobe koje imaju određen dar i talent ili su autoritet u nekom području znanosti i kulture. Oni su cijenjeni i uvaženi zbog svojih intelektualnih sposobnosti.

Ako se ne pronalazite u niti jednoj skupni to ne znači da ste automatski manje vrijedni ili da nešto nije uredu s vama, jer ovdje ne pričam o određenim zanimanjima već o određenim osobinama, karakteristikama koje žene smatraju najprivlačnijim a koje su predstavljene kroz ova tri arhetipa muškarca.

Jer pojam „alfa muškarca“ nije ništa drugo do li skup najpoželjniji odlika koje žene smatraju  korisnim i privlačnim, ne nužno i muškarci.

Bilo koji muškarac koji ispoljava osobine karakteristične za jednog ili više arhetipova može biti percipiran kao alfa muškarac.

Taj status dobiva time što je bolji od drugih u onome što radi, bilo da je vrhunski sportaš, uspješni poduzetnik ili priznati umjetnik, glumac ili znanstvenik.

seksualna privlačnost žene mukarci alfa beta

Ali ako pričamo o čisto fizičkoj privlačnosti ipak postoje određena hijerarhija privlačnosti.

Najveći broj žena (pogotovo u mladosti) najveću seksualnu privlačnost imati će prema muškarcima iz prve skupine (tj. sportašima), jer oni imaju sve karakteristike koje ih biološki privlače da se s njima imaju potomke.

Biranje mišičavih, spretnih i dominantnih muškarca, sve do nedavno, u kontekstu našeg razvoja i evolucije, davalo je najveće šanse za preživljavanje ženi i njezinoj djeci, tako da vas ne treba čuditi što su mnoge žene intuitivno privučene takvim muškarcima.

Tako kad sljedeći put čujete kako „ženama izgled nije bitan“, možete se samo nasmijati.

Bitan im je itekako, a kad žena umjesto fizički „najljepšeg“ muškarca kojeg može privući, bira nekog drugog, ona radi kalkuliranu trgovinu (Povezani članak: HIPERGAMIJA).

Ona onda prioritet stavlja na  emocionalnu ili financijsku sigurnost koju joj takav muškarac pruža, a smanjenu seksualnu privlačnost kompenzirana materijalnim stvarima (novcem i statusom) ili intelektom (karakterom i socijalnim priznanjem).

Što bi značilo da ako želite postati ultimativni alfa muškarac u očima žena trebate raditi i na svome izgledu, i svome statusu i svom karakteru.

Druga opcija je da izaberete jedno od tih područja i postanete veoma dobar u njemu.

Ali nikad vam ne bi savjetovao da krenete na taj put samo zato da bi privukli neku ženu ili više žena, već da prvenstveno krenete na taj put radi sebe; kako bi vi postali najbolja verzija sebe. (Povezani članak: Postani NAJBOLJA VERZIJA sebe!).

Jer uzalud vam i novci i moći i žene, ako ste u procesu izgubili sebe i ako ste sve to radili zbog drugih, ne zbog sebe.

Kako sam već pisao u Igre moći II: Više opcija, više moći IGRE MOĆI 4: Zašto žene vole loše dečke? – jedini način da izgradite sebe u muškarca koji će odoljeti svim nedaćama i izazovima; koji će uvijek biti zanimljiv i privlačan ženama  je da izgradite stvarno samopoštovanje i samopouzdanje koje proizlazi iz imanja opcija, postizanja ciljeva i  konstantnog napredovanja i pobjeđivanja u svim sferama svog života.

Sve drugo su jeftini trikovi koji vam mogu donijeti kratkoročne uspjehe i usputni sex, ali budite svjesni da nitko ne može glumiti nešto što nije 24 sata na dan.

Što god izabrali na kraju, imajte na umu da će većina žena prvo biti privučena vašim izgledom, zatim onim što imate i tek na kraju onim što jeste.


*Znam da će se neke žene sad pobuniti i reći da je kod njih obrnuto i kako im nije bitan ni izgled ni novac, i to je sasvim uredu.

Svakoj osobi je nešto manje ili više bitno i preferencije se mijenjaju tokom života. Samo zato što vi niste takvi ne znači da većina nije.

Ako već niste, preuzmite besplatni pdf vodič: “Što žene stvarno žele” ovdje

Ocijenite članak:

Prosječna ocjena 5 / 5. Broj glasova: 4

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Podjeli: