TOPLO-HLADNO PONAŠANJE U VEZAMA

Nedavno ste upoznali ženu ili muškarca s kojim ste kliknuli na prvu. Imate sjajne spojeve, razgovor i strastven seks. Sve izgleda savršeno, no iznenada, ta osoba se sasvim ohladi i nestane iz vašeg života.

Osjećate se ljuto i zbunjeno. Pitate se: “Što sam krivo učinio/la?”

Vrlo vjerojatno niste ništa krivo napravili. To je, nažalost, postalo “normalno” ponašanje u današnjem svijetu upoznavanja i „hook-up“ kulture. Pogotovo ako izlazite s atraktivnim ženama ili muškarcima.

Iskrivljena stvarnost društvenih mreža

Atraktivni muškarci i žene danas su doslovno bombardirani pažnjom zahvaljujući društvenim mrežama i aplikacijama za spojeve. Ta inflacija izbora dovodi do “iskrivljavanja stvarnosti – precjenjivanja vlastite vrijednosti i sustavnog podcjenjivanja vrijednosti drugih”.[Povezani članak: POSEBNI STE BAŠ TAKVI KAKVI JESTE!]

Osobe koje su konstantno izložene mnoštvu poziva, prilika i komplimenata postaju razmažene, tašte i hirovite. Ne mogu se odlučiti za samo jednog muškarca ili ženu, jer se svaki dan pojavi netko “novi“, “bolji”, “drugačiji“.

Nitko više nije dovoljno dobar, i čim dobiju vašu pažnju, kreću dalje, u potragu za novom dozom uzbuđenja. [Povezani članak: IGRE MOĆI II: VIŠE IZBORA, VIŠE MOĆI]

Brzo zaljubljivanje, brzo ohlađivanje

Ono što ste dijelili s tom osobom, bilo to strastveni seks ili dubok razgovor, postaje nebitno.

Možete se probuditi sljedećeg dana i shvatiti da vas je ta osoba blokirala ili jednostavno “ghostala”, iako je sve između vas bilo savršeno.

Tako da kad vas sljedeći put djevojka ili dečko zamijeni za samo 2 dana, iako je prije toga govorio/la kako je divno biti s vama, nemojte se iznenaditi. Danas je to “normalno” ponašanje.

Kako se brzo “pale” na vas, tako će se brzo i ohladiti od vas.

Kako se nositi s tim?

Kako sačuvati svoje emocionalno zdravlje u svijetu gdje su odnosi postali tako plitki i površni?

1. Ne krivite sebe

Ne radi se o vama, već o njima. Osobe koje brzo prelaze s jedne veze na drugu vjerojatno nisu emocionalno zrele, spremne za ozbiljnu vezu ili jednostavno nisu pronašle ono što traže. To nije vaša krivica.

2. Smanjite svoja očekivanja

Upoznavanje s nekim treba biti zabavno i opušteno iskustvo. Ne biste trebali odmah staviti svoje srce na kocku. Dajte odnosu vremena da se razvije prije nego što se previše emotivno uključite.

3. Poštujte sebe

Ako primijetite toplo-hladno ponašanje kod nekoga, nemojte sebe prisiljavati da čekate na tu osobu ili da trpite njezine promjenjive osjećaje. Imajte samopouzdanja i otiđite.

4. Budite strpljivi

U svijetu gdje su odnosi postali kao fast food dostava, pravi partner možda neće doći odmah. Dajte si vremena da upoznate različite ljude i naučite što želite od veze.

Ne trčite u zagrljaj svakoj osobi koja širi ruke da vas primi.

Ne tražite nekog drugog tko će dovesti radost u vaš život.

Volite sebe i naučite uživati u samoći.

Postanite osoba s kojom bi željeli biti u vezi, prije nego što od druge osobe zatražite isto.

Želite izgraditi svoje samopuzdanje i samopoštovanje i naučiti reći NE ljudima i ponašanjima koja vas sputavaju da postanete bolji?

Dogovorite besplatni termin savjetovanja ovdje.

Ocijenite članak:

Prosječna ocjena 5 / 5. Broj glasova: 9

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Podjeli: