Plan B – Muško ženska prijateljstva

muko ženska prijateljstva forum psihologija


Sigurno ste do sada mnogo puta čuli žene kako kažu da ne postoje muško ženska prijateljstva i u njihovom svijetu to je zbilja tako, a u nastavku ćemo saznati i zašto.

Žene su najčešće te koje uvijek propituju muškarce o svakoj ženi s kojom imaju neki oblik komunikacije, bez obzira koliko dugo poznaju te osobe, koliko se često druže i kojim prigodama.

Nerijetko, tokom tih propitivanja, stvaraju poveznice i priče koje mogu konkurirati zapletima najboljih tv serija i filmova.

Vjerojatno ste se mnogo puta pitali čemu toliko nepovjerenje i tolike provjere?

Zašto to rade otkriva nam istraživanje provedeno na stranici onepoll.com u kojemu je sudjelovalo više od 2.000 žena i koje je pokazalo je da skoro polovica (43%) ima rezervu, odnosno, drugog muškarca kojemu mogu otrčati u zagrljaj ako njihova trenutna veza krene po zlu.

Velika je šansa da je plan b „stari prijatelj“ koji je već dugo vremena zaljubljen u nju i za kojega zna da će je čekati, bez obzira na sve.

‘Rezerva’ može biti i bivši dečko, bivši muž, kolega s posla ili netko koga su upoznali u teretani.

Ta osoba može biti bilo tko i vrlo vjerojatno vi nećete ni znati da postoji dok ne bude prekasno.

Sagledavajući ljubomoru i nepovjerenje žena u svijetlu ovih saznanja daje nam uvid u stvarne razloge i motive koji stoje iza njihovog ponašanja i stava zašto ‘ne vjeruju’ u muško ženska prijateljstva.

Žene vrlo često imaju predodžbu drugih i svijeta temeljenu na vlastitim razmišljanjima i djelovanju i smatraju da većina dijeli njihov pogled na svijet.

S takvim razmišljanjem zaključuju da muškarci razmišljaju i funkcioniraju na isti način kao one, i u tom pogledu, svaka poznanica ili prijateljica je potencijala prijetnja koju treba eliminirati ako se odluče na ‘ozbiljniju’ vezu.

Zanimljiva je i činjenica da je veći broj udanih žena koje imaju plan b, od onih koje su samo u vezama.

Također, anketa je pokazala da žene takve osobe u prosjeku poznavaju više od 5 godina.

Njih 15% napisalo je da imaju snažne osjećaje naspram svoje ‘rezerve’, a 8 od 10 priznalo je da frekventno komuniciraju sa njima.

Na što nam svi ovi podaci ukazuju?

Sljedeći put kad budete na optuženičkoj stolici i vaša ‘ljepša polovica’ odluči glumiti detektiva i uperiti reflektor u vas, znajte da je to jer sama nešto skriva.

Vođena maksimom „napad je najbolja obrana“, braniti će se držeći vas zaposlenim opravdavanjem sebe.

Ako se krenete pravdati, neminovno ćete ispasti negativac, a ona žrtva, te će epilog rasprave biti ultimatum u kojemu ćete morati izabrati između nje ili dotične osobe.

Nemojte igrati tu igru jer bi se jednog dana mogli probuditi sami, bez prijatelja i ostavljeni, a vaša ‘draga’ u zagrljaju svoje rezerve koji je do jučer bio samo poznanik ili „nitko bitan“.

Ocijenite članak:

Prosječna ocjena 5 / 5. Broj glasova: 6

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Podjeli: