5 TIPOVA ŽENA KOJE TREBA IZBJEGAVATI

5 tipova zena koje treba izbjegavati


Postoje li određeni tipovi žena za koje postoji velika šansu da budu „loše“ djevojke (supruge)?

Postoje li osobine koje sa velikom sigurnošću pridonose nastanku nesretnih odnosa (brakova)?

Možemo li ih na vrijeme prepoznati i izbjeći?

Bez obzira na to jeste li samac u potrazi za „onom pravom“ ili ste žena koja se jednoga dana želi udati i imati ispunjen i sretan odnos, zanimati će vas koje su to osobine koje jednu ženu čine „manje poželjnom“ životnom partnericom!

1.Žena koja svoje potrebe UVIJEK stavlja na prvo mjesto!

Žena koja svoje potrebe uvijek stavlja na prvo mjesto je žena koja ne obraća pozornost na partnerove želje, mišljenje ili potrebe.

Takvu ženu prepoznati ćete po tome što će svaki put kad počnete govoriti o sebi i svojim potrebama razgovor okrenuti na sebe:

“Da, ali što je s mojim potrebama?”

ili će ih odbaciti kao glupe i nepraktične:

“To je glupo; Ne filozofiraj!!

Ili će vas ismijati i posramiti:

“Kakav si ti to muškarac?! Odrasti!“

Lakše je odbaciti partnerove potrebe, nego ih uvažiti.

5 tipova zena koje treba izbjegavati

U mnogim situacijama biti će dosta teže prepoznati ovakvu ženu jer će biti puno suptilnija i koristiti će emocionalnu manipulaciju kako bi sve uvijek bilo po njenom, odnosno, kako bi svog partnera zadržala u svojoj službi.

Neće direktno odbaciti njegove želje ili potrebe, već će ga jednostavno ignorirati, odnosno, postati će fizički, seksualno ili emotivno nedostupna, sve dok se ne počnete ponašati kako njoj odgovara.

Zašto je ovo “loše”?

Kada žena jednostrano i sustavno odbacuje partnerove potrebe ili želje, ona uništava njegovo samopouzdanje i samopoštovanje.

Uništava svu ljubav i radost u odnosu, pretvarajući ga u noćnu moru u kojoj se njezin partner osjeća odbačenim, nevoljenim i nebitnim.

Muškarca zakida za ono što on najviše želi i traži od žene s kojom je – njeno priznanje, poštovanje i ljubav.

Koja je alternativa?

Odnos u kojemu žena skakuće oko svoga dečka (muža) i bespogovorno ispunjava svaku njegovu želju, kad god on to poželi?

Ženskim čitateljima se sada sigurno digla kosa na glavi, ali morati ću vas razočarati, odgovor je: NARAVNO DA NE!

Ali što bi jedan zdravi odnos zasigurno trebao imati je međusobno uvažavanje i razumijevanje – mišljenja, osjećaja i potreba, uz stav “Ako je važno tebi, važno je i meni!

2. Nepouzdana žena!

Ne morate biti doktor znanosti kako bi shvatili da je dobra žena vjerodostojna žena –žena na koju se možete osloniti, kojoj možete vjerovati i na koju možete računati!

Ako razmatrate da budete sa ženom čiji je integritet sumnjiv – ženom koja je sklona piću, izlascima i koja uvijek mora biti u centru pažnje; ženom koja samo traži i obećava, a kada dođe trenutak da pruži uvijek ima izgovor i razlog zašto ne može ili nije mogla, dopustite da vam dam prijateljski savjet: BJEŽITE!

Takva žena će vas napustiti čim joj ne budete po volji, čim naiđe bolja prilika i ostaviti vas na cjedilu kad je najviše budete trebali!

Sustavno će lagati i obećavati da će „drugi put“ biti drugačije – kako će pokušati biti bolja, odgovornija, mudrija…ali ništa se neće promijeniti.

Svaki put ostati ćete „kratkih rukava“ i morati ćete „čistiti za njom“ i rješavati njezine probleme.

Takva žena biti će vam teret i koliko god vi željeli vidjeti u njoj „ono što bi mogla biti“, ona to nikada neće postati – ne zato što ne može, već zato što to ne želi!

S druge strane, pouzdana žena bit će vjerna, odgovorna u svojim odlukama, i mudra s djecom.

Bit će pored vas u teškim vremenima kao i u dobrim, i obogatiti će život svih oko sebe, a najviše život svog (dečka) muža.

Stoga, kad birate svoju djevojku (ženu) ne birajte samo očima, već birajte i razumom.

sponzoruša

3. Žena koja NE iskazuje poštovanje!

Tokom razgovora na večeri sa društvom, jedan moj poznanik upitao je prijateljicu koja je sjedila sa mužem preko puta stola: “Koliko djece imaš?”

Ona se osmjehnula i rekla: “Dvoje!“

Zatim je pogledala svoga muža i brzo nadodala: „… odnosno, troje ako računaš mog muža! “

Svi su se nasmijali i uskoro nastavili s večerom…no da li je ovo bila sama šala ili je posrijedi nešto sasvim drugo?

Komentari kao što su ovi, ako se opetovano ponavljaju – iako zvuče bezazleno na površini – ukazuju na nešto dublje i puno ozbiljnije: nedostatak poštovanja prema svome partneru.

Dakako, nepoštovanje ne mora uvijek biti eksplicitno, već će češće biti  iskazano indirektno – govorom tijela ili određenim ponašanjem.

To može biti pogled, kolutanje očima, mahanje glavom ili dubok uzdah.

Također, može biti u obliku određenog ponašanja – konstantnog kašnjenja na dogovore, stalnog kontriranja željama partnera ili ignoriranjem.

Već sam pisao u poštovanje: zaboravljena vještina ljubavi!, kako mnoge žene danas, vrlo često nesvjesno, ponižavaju svoje partnere izjavama i komentarima poput gore navedenog ne shvaćajući štetu koju nanose svome partneru.

Sve u svemu, kakav god oblik poprimilo, nepoštovanje će polako, ali sigurno uništiti sve lijepo u vašoj vezi ili braku i od vas napraviti nesretnog, frustriranog i očajnog čovjeka.

Makar imali sve drugo u svome odnosu, ako nemate međusobno poštovanje i razumijevanje, vi zapravo nemate ništa!

4. Previše ovisna ili previše neovisna žena!

U svakoj vezi, svaka osoba mora zadržati određenu razinu neovisnosti i samostalnosti, kao i razviti kvalitetnu i obostrano korisnu simbiozu sa svojim partnerom.

Čim je vaga odviše nagnuta na jednu ili drugu stranu, imate problem!

Previše ovisna žena očekuje da njezin partner ispuni većinu, ako ne i sve njene emotivne ( a često i osobne) potrebe.

Takva žena odvući će vas od vaših prijatelja, obitelji, hobija, interesa i „natjerati“ da se vaš cijeli život vrti oko nje, pod pretenzijom ljubavi i dužnosti, a ako ne u uspije u tome, početi će sa dramom, ljubomorom, plaćom, prijetnjama, inatima i ultimatumima.

5 tipova zena koje treba izbjegavati

Zašto se ovako ponaša?

Zato što muškarca gleda kao onog koji bi trebao preuzeti sve one obveze koja ona ne želi u životu.

Zato što je jako nesigurna i u svome partneru traži drugog oca, spasitelja, heroja koji će je tretirati kao dijete i princezu, te brinuti se oko nje kako bi ona mogla biti „vječni teenager“ i osjećati se sigurno i bezbrižno.

Zato što se boji biti sama, odbijena ili nešto treće.

Koji god razlog bio, jedno je sigurno, potrebitost je tihi ubojica odnosa.

I koliko god to slatko i nevino izgledalo na početku (brinuti se o djevojci/ženi), vjerujte mi, ne želite biti u odnosu s djetetom – emocionalno nestabilnom i hirovitom ženom, a kamo li imati djecu s takvom osobom. (Povezani članak: Jeste li odrasla osoba?!)

S druge strane, pretjerano neovisna žena ima problem sa vezivanjem i/ili stvaranjem povjerenjem u svoga partnera.

Često pomoć i oslanjanje na druge vidi kao slabost i ljude promatra kao potencijalne „neprijatelje“ koji će je iskoristiti ako spusti gard ili im dopusti da se odviše približe.

Svaki oblik kompromisa promatra kao oblik kontrole i gubitka vlastite samostalnosti.

Također, vrlo često, poučena negativnim iskustvima iz vlastitog života (traumama iz djetinjstva, nasiljem u obitelji, životom u disfunkcionalnoj obitelji – dijete samohranog roditelja, dijete rastavljenih roditelja…) takva žena naučila je da u životu može računati samo na sebe!

Sa ciljem da se zaštiti, ona može biti toliko naviknuta raditi stvari na svoj način i biti sama, da joj suživot s drugim može djelovati potpuno stran i neprirodan.

Iz svega napisanog možete uvidjeti da ni pretjerana ovisnost ni neovisnost nije zdrava i dovodi do raskida odnosa.

Odnos (brak) je timski sport, što podrazumijeva „dvoje jednakih“ koji ulaze u određenu interakciju kako bi jedno drugog nadopunili i unaprijedili, a ne kako bi jedno drugog sputali i uništili!

5. Obeshrabrujuća žena

Postoje dvije povezane istine koje mnoge žene danas ne mogu ili ne žele razumjeti:

Istina 1: U srcu svakog dobrog čovjeka je želja da ugodi svojoj ženi i bude njezin heroj.

Istina 2: Teško je ostati emocionalno, fizički i duhovno povezan s osobom zbog koje se konstantno osjećate obeshrabreno i nevrijedno … čak iako je ta osoba žena koju obožavate.

Obeshrabrujuća žena čini da se njen dečko (muž) osjeća kao da ništa ne može dobro odraditi, bez obzira koliko se trudio.

Stalno ga analizira i odmjerava razmišljajući:

Kad bi samo…(umetnite neki zahtjev), onda bi bio…

5 tipova zena koje treba izbjegavati

Iza takvog razmišljanja često se krije vlastito nezadovoljstvo i projiciranje svojih problema i mana na svoga partnera.

Cilj takvog ponašanja je izbjegavanje rada na sebi, izbjegavanje odgovornosti za svoj život i prebacivanja krivice za sve to na svoga dečka (muža).

„On“ se treba promijeniti i „on“ je razlog zašto je njezin život ovakav ili onakav, i zašto je neuspješna, nesretna…i sl.

Takva žena je tempirana bomba koja se stalno žali i kuka, uspoređuje s drugima, sitničari i truje i sebe i sve oko sebe svojom negativnošću i nezadovoljstvom.

Postoji li neka druga varijanta?

Možda žena nikada ne bi trebala izraziti neslaganje ili pokazati razočarenje određenim ponašanjem ili riječima svoga partnera?

Možda bi trebala izbjegavati konflikte, smješkati se i činiti sve kako bi održala „mir u kući“?

Dakako da ne!

Ali što bi svi mi trebali naučiti je izreći svoje misli, želje i probleme bez teških riječi, osobnih napada, negativnosti i nepotrebne drame.

Kvalitetna žena bodriti će vas i poticati ono najbolje u vama, podižući vas, a ne ponižavajući vas.

Zato se sljedeći put kada se pronađete u nesretnoj vezi sjetite da je dobra veza puno posla, a loša previše posla!

* Većina rečenog vrijedi i za muškarce, i kao žena bi trebali izbjegavati odnose s muškarcima koji pokazuju iste ili slične karakteristike.

Ocijenite članak:

Prosječna ocjena 4.2 / 5. Broj glasova: 5

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Podjeli: